21 oktober 2009

Dagbok

Jag fick en kommentar,
apropå att Mannen hade städat,
som gick ut på att det klart att han läser här
det skulle den anonyma kommentatorn också göra
om h*n visste adressen till sin partners blogg

Jag häpnar lite faktiskt

Det klart att jag vet att min man hur lätt som helst
kan hitta hit
Men jag har sagt till honom att inte läsa här
Han vet att jag inte vill att han gör det
Är ok att strunta i det och läsa här ändå?
Är det i så fall lika ok att smygläsa någons dagbok
bara för att man hittar den?
Eller smygläsa någons sms bara för att man vet
var mobilen ligger?

Jag tycker inte det

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag anser att det är ok man misstänker att något inte står rätt till. T ex otrohet.
Jag gick själv under lång tid och misstänkte att min partner var otrogen och letade fanatiskt efter bevis. Sms, mail, telefonsamtal. Efter flera månader hittade jag det jag letade efter. Sms. Detta ledde till att jag fick tag i telefonnumret till "otroheten" ringde, fick bekräftat och erkännande.
Så visst har jag förståelse för om man snokar när något inte känns rätt. Annars inte.
I ert fall har din Man länge kännt att du inte älskar honom och han har misstänkt att du haft kontakt med andra.
Det är därför jag tror han läser/läst. Det är nog ett naturligt beteende om man är orolig och rädd för att ens partner inte är ärlig.
Du däremot har inte kännt oro angående hans känslor för dig eller att han skulle ha andra bakom din rygg. Därför är ditt intresse av snoka i hans blogg inte så stort.
Det var så jag menade.
Det ideala är att lita på varandra. Det fungerar inte så alltid, med rätta.

Inte_Så_Lessna_Killen_is_back sa...

det finns faktiskt ingenting som tyder på att Han smygläser.

Jag tror jag kan påstå det med stor säkerhet.

Fortfarande lycklig sa...

Anonym: Jag håller inte alls med dig, jag tycker inte att det finns några omständigheter när det är ok att snoka i sin partners saker, dvs att läsa, leta, rota i det som man vet att partner inte vill att man läser, letar och rotar i. Det är ett övertramp oavsett vad skälet är.

Sen reagerar jag på din antydan om att min man skulle tycka sig ha skäl att läsa min blogg fast jag bett honom låta bli, nämligen att jag skulle dölja nåt för honom. Att jag t ex "har kontakt med andra". Ja, jag har kontakt med andra människor än honom. Dvs jag pratar och fikar och mailar med vänner av båda könen. Nåt mer än det händer inte, vad du än antyder. Och hur DET skulle ge min man rätt att snoka i mina saker förstår jag uppriktigt sagt inte. Eller du kanske är av den uppfattningen att en gift person inte får ha vänner av motsatt kön?

Fortfarande lycklig sa...

Inte så lessna: OK. Jag vet varken ut eller in, men det var eg inte poängen här heller. Det jag reagerade på var Anonyms uppfattning att OM mannen läser här så är det ok. Eftersom jag var otrogen mot honom för 1½ år sen. Eller nåt annat skäl. Jag håller inte med om den logiken. Alls.

Inte_Så_Lessna_Killen_is_back sa...

Jag bara ropade i öknen, lite.

Det är aldrig OK men det kan ibland vara begripligt att man bryter in i sin partners privata sfär.

De flesta verkar anse att det är OK för en hustru att bryta sig in i sin mans dator för att kolla om han porrsurfar, men inte för en man att göra motsvarande sak....

Och de flesta verkar anse att det är förlåtligt att man spionerar om man tror att partnern är otrogen.

Jag säger nej till rubbet. Men blir inte så förfärligt upprörd när folk inte kan låta bli.

Folk är ju också bestar.

Fortfarande lycklig sa...

Inte så lessna: jag blir ledsen och lite oroad OM det är så att han läser här fast jag bett honom låta bli. För det ger honom ett drag jag inte vill att han ska ha - nämligen kontrollbehov och icke respekt för min integritet.

Sen tycker jag att det rent allmänt är det trist att det finns människor som tycker att det är ok att snoka i sin partners saker.

Och det är trist att människor som läser här tydligen tror att jag är otrogen eller på annat sätt planerar nåt fatalt som ger min man rätt att snoka och uppdatera sig här.

Inte_Så_Lessna_Killen_is_back sa...

Du är lite paranoid till din läggning, du.
Ingen tror nåt om otrohet om dig. just nu.... :-)

Nu är du så god så du vet både ut och in.

Han städade. Det finns rationella skäl till det. som inte innebär att han spionerat. Bli glad.

Han tror att du tycker om honom.
Han är glad för det.

Han tycker om dig.
Var glad för det.

Skriv ett hundra gånger i nästa inlägg:

Han snokar inte här.
Han snokar inte här.
Han snokar inte......
.....


Ha det!

Fortfarande lycklig sa...

Det var inte JAG som sa att han läser här, remember! Och mitt inlägg nu handlade om att det finns folk som tycker att det är ok att snoka. Inte om huruvida HAN snokar.

Det var inte heller jag som antydde att han tror att jag är otrogen. Det var anonym. JAG tror inte att han tror det.

Jag är glad. Att han städade såklart men ffa för att han tycker om mig.

Jag tror att det är såhär: han läser inte här, men han har läsare som gör och som "skvallrar" om vad jag skriver här. Det kunde de gott sluta med, tycker jag.

Anonym sa...

Men gud vad upprörd du blir, och helt tolkar fel! Läs det jag skrev igen tack!
Jag har ALDRIG påstått att du varit otrogen eller håller på med något som inte är ok. Aldrig!
Det jag säger är att din man aboslut har visat på alla sätt att han varit orolig och kännt att du inte är ärlig och att du kanske har kontakt med andra bakom hans rygg.
Med andra ord. Dim man har inte litat på dig och därför TRODDE jag att det fanns all anledning att anta att han därför läste här.

Sen står jag fortfarande för att jag gjorde jävligt rätt som letade i min partners privata saker eftersom jag inte trodde, utan visste att han var otrogen. Han förnekade, och därför behövde jag bevis. Det var det bästa jag gjort. Hade jag inte gjort så hade jag inte avslöjat dem, och hade levt ovetande om att de knullade bakom min rygg och utsatte mig för risker och svek.
Världen är inte alltid så vacker som man vill att den skall vara. Typ att alla är ärliga och står för sina ord och löften.

Sen vill jag påminna dig om att du flera gånger trott att han läser här. Varför trodde du det? Och vad blev så fel när jag trodde det samma. Jag uppgav bara en anledning till varför jag trodde han kände anledning att läsa här.

Åter igen. Jag har inte antytt att du är otrogen.

Fortfarande lycklig sa...

Ja, gud så upprörd jag blir. Kan du tänka dig att det känns lite påfrestande när någon skriver att det är ok om min man snokläser här eftersom han ju är rädd att jag är otrogen eller har "kontakt med andra" som du uttrycker det. Det är ju ganska uppenbart vad du menar med det. Det är ju inte vänkontakter du syftar på, eller hur?

Jag har levt med en extremt svartsjuk man som under lång tid övervakade all kommunnikation jag hade och höll tidskoll på mig när jag var bortrest. Ringde och avkrävde mig fotobevis på att jag var där jag sagt och tillsammans med den jag sagt. Bara som ett ex.

Och detta långt innan jag de facto var otrogen. Så ja, jag är lite känslig för antydningar om att hans beteende skulle vara ok.

Skulle förresten vara intressant att veta vad som hände med dig och den otrogen mannen efter ditt avslöjande. Och hur du har det nu.

Caroline sa...

Jag tror inte att han läser. Skriv du för din egen skönhets skull.