18 september 2011

Ny blogg?

Jag googlar och letar. Bloggar eller vad som helst som handlar om sockerberoende. Hittar sådant som detta och det är ju jättebra. Men jag känner att jag hellre skulle vilja läsa om nån som är som jag. Inte nån etablerad sockerberoende-guru som skriver böcker och har sig. Kanske ska jag starta en ny blogg? Om det. Eller så stannar jag här och plågar er? Det är en del av mig, men jag är mer än så. Vill inte reducera mig själv till mitt missbruk men inte heller - längre - låtsas att det inte finns. Det är lite AA nu - erkänna hur det faktiskt är.

Såhär är det. Jag har ett missbruk, enligt alla möjliga sätt att se på det. Jag äter mer socker än jagt mår bra av, jag har ingen kontroll, jag skäms och smyger, jag är besatt av tanken på socker och av att planera hur jag ska få i mig socker. Och så vidare.

Men jag vet vad jag ska göra och jag vet att jag kan. Jag ska sluta helt. Inte tänka att lite går bra, eller bara idag, det är ju kalas. För så är det inte. Lite, bara idag är lika med återfall och då är det kört. Så är det.

5 kommentarer:

Caroline sa...

Jag har nog dessvärre ingen att tipsa om, vet ingen som skriver om bara det. För min egen del kan du gott skriva här, annars blir det ju en sån där specialiserad sida som gör att det inte känns som en helt vanlig person. Säkert behöver fler fler att identifiera sig med!

Fortfarande lycklig sa...

Det är sant, Caroline! Det är ju just det som jag själv saknar: nån som skriver om detta men samtidigt är den hel person. Att det kan handla om annat också, om allt det som är jag och mitt liv!

Anonym sa...

Hej!
Gunilla Sahlin är sockerberoende och driver en blogg om det. Hon ska snart ge ut en bok om sin personliga resa om hur det är att leva med sockerberoende. Kolla in: http://vittbegar.blogspot.com/

L sa...

Hoppas att du stannar här och skriver om allt som faller dig in! Lägg gärna in sockerberoendeskrivandet här.
Jag är en nykter sockerolist! :-)
Sen jag gick över till LCHF-kost har allt sockersug fullständigt försvunnit.

Fortfarande lycklig sa...

Tack för tips om blogg! Har redan varit där och lagt till den i min bloggroll.

Ja, L, jag stannar här. Det känns skitkonstigt att börja skriva nån annanstans. Det är dag 1 och känns ok hittills.