12 november 2009

Ge tillbaka

Julen ja
Det kom ett sms för ett tag sen

Mannen undrade om vi skulle ge varann
julklappar
för han hade hittat den perfekta till mig
Den kostade 1000 kronor
Var det för dyrt?

Underförstått: kommer du att ha råd att ge mig en lika
dyr present

Sött

Jag är en jämställd person och borde inte
bry mig
Borde tvärtom bli glad över han inte är
så typiskt manlig

Men jag blir inte glad
Jag blir sårad
Känner mig snålt behandlad
Värd en gåva bara om jag kan ge tillbaka

6 kommentarer:

Anonym sa...

Usch, om det var så han tänkte när han frågade, då förstår jag att du blev riktigt ledsen. Det skulle jag också bli. Jag menar, när han vet hur knappt du har det ekonomiskt.

Men är du helt säker på att det var så han menade? Dessa sms. Det brukar nästan alltid bli fel och man lägger in tolkningar som inte alltid stämmer.

Fråga, innan du tar ut besvikelsen i förskott. Tänk om det var skitklumpigt uttryckt. Tänk om han menade om han fick ge dig en present, om du kunde tänkas ta emot en så dyr av honom eller om du ville att ni två inte skulle ägna er åt julklappar till varandra. Jag vet inte, men det finns en massa sätt att tolka det på.

Caroline sa...

Prislappen var ju onödig. Jag hoppas han inte skrev för att han förväntade sig 1000 kr present tillbaka.

Fortfarande lycklig sa...

Anonym: Nej, han menade inte om jag skulle kunna ta emot en så dyr present. Han ville försäkra sig om att det var så dyrt vi skulle kunna köpa till varann. Alltså inte ge för att ge utan för att få.

Caroline: Jo, typ.

Anonym sa...

Isåfall var det ju otroligt okänsligt sagt.

Fast frågan är väl nu inte huruvida smidig han är eller inte är. Utan vad du svarade på detta.

Sen tycker jag att en gåva är en gåva. Om den ges av och i kärlek så har det ju ingen betydelse vad det kostar. Du kan ge honom en julklapp som inte behöver kosta dig något i pengar men som du lagt ner ditt hjärta i och som du vet att han skulle bli glad av. Men jag undrar om du ens vill det nu efter detta...

L sa...

Snålt.
Jag tycker inte det verkar vara någon fin jämlik egenskap överhuvudtaget. Enbart snålt och elakt. Det kanske borde vara så att han ger för 1000 kr och du ger för 500?
Varför skall din julklapp kosta dig mer än vad hans julklapp gör för honom? Behöver han uppoffra något för att ge för 1000 kr? Det kanske du måste göra?
Ser han inte hur fel han tänker?

Fortfarande lycklig sa...

Anonym och L: tacl för era kloka och fina ord. Jsa som det kändes och han sa att han inet ville genera mig med emn dyr present om jag inte hade "godkänt" det. Jag får tro homnom. Men det finns ingen anledning som jag kan se det till att han känner så. Jag blir barnsligt glad när jag får en present och har inte svårt att ta emot en gpva eller bli bjuden om jag bara känner att det är en hjärtlig gåva given utan förbehåll.