6 februari 2011

Han framhärdar

Det här är min sk harang:

Det är ju så att även om jag gärna träffar Yngstan extra så innebär det en kväll som jag inte kan jobba och inte kan vara hos min pojkvän. Att du i bästa fall tar henne en dag som hon eg ska vara hos mig ger mig inte detta tillbaka. Jag kan inte stanna kvar på jobbet eller jobba kväll hemma ändå. Lägg ovanpå det att hon knappast går med på att vara extra hos dig när det inte finns skäl. Så generellt är jag tveksam till extra dagar.

(Mitt ex tyckte att jag skulle läsa mailet igen. Jag letade upp det och läste. Tycker fortfaramde inte att jag gnäller utan att jag försöker beskriva hur det blir för mig. Lyfta en diskussion.)

Jag sa till honom att jag inte tycker att jag gnäller, men det tycker alltså han
Och när han ändå hade mig på tråden tog han tillfället i akt att påpeka hur han hjälper mig:

Och jag är exempelvis uppbokad med Yngstan till midsommardagen och kan alltså inte resa bort nånstans. Varsågod. 

(Det sista är hans sätt att antyda att jag inte är tacksam. Vilket jag är. Jag har tackat väldigt explicit för att han hjälper mig)

Jag blir så TRÖTT!

3 kommentarer:

Caroline sa...

Jag vet inte om det är en väl fungerande strategi. Men jag hade lämnat all info om nya älsklingen utanför det här. Jag tror inte det gör honom enklare att samarbeta med när han får höra att nya är bättre för dig och så vidare. Det må så vara, men varför berätta just mer än nödvändigt.
Jag tror det är en öm tå.

Och om ni inte har för avsikt att reda ut detta tillsammans, du och ex, utan gör det bäst på egen hand;
.... vem av er som fick er att känna vad, och hur det kändes, och hur man ser till att det inte händer igen?
... så behöver ni egentligen inte diskutera just något mer än Yngstansgrejor.

Det finns ju ingen anledning att ändra på honom nu.

Men nu undrar jag: var det inte så att du sagt att du kan ha Yngstan hos dig flera av de dagar som han önskade byta, och i så fall, var är hans tacksamhet för dem, om det är så att du ska vara så tacksam över hans hjälp i midsommar. Han sa ja, och då är hans resa eller inte resa hans ensak. Man kan resa med och utan Yngstor.

Jag tycker det viktiga är att ni är överens om att ni ska hjälpa varandra i den utsträckning det är möjligt, att ni inte ska använda Yngstan som slagpåse och att det ibland inte går/fungerar/passar att byta bara för att man vill.

Trött ska man väl bli på sina exmän? Det är ett bra bevis på att man gjort rätt. Förhoppningsvis går det över och man lär sig att se dem för just dem de är och inte det man en gång önskat att de var.

Caroline mera sa...

... en liten uppsats... bara sådär...

Ursäkta.

Fortfarande lycklig sa...

Caroline: tack för kloka tankar. Självklart finns det inget skäl att berätta för exet om nya älklingen och att jag är lyckligare nu. Det har du helt rätt i. jag har egentligen ingen som helst vilja att diskutera mig själv eller det som varit med mitt ex. Jag vill hålla det till att diskutera det praktiska som rör Yngstan.

Jo, jag ska ha Yngstan extra vid fem tillfällen under våren. Inte alla dagar han behöver hjälp men så många som funkar för mig.

I avtalet vi skrev om vårt föräldraskap var en viktig punkt att man ska hjälpas åt om man kan men att man ocvkså får lov att säga nej utan att den andre få lov att knorra.

Och visst har du rätt i att man ska vara trött på sitt ex. Det är därför man ÄR ex. Det är ju inte direkt så att jag ångrar beslutet att lämna honom ...