28 december 2010

Julklappen

Jag fick en julklapp av Yngstan och Exmannen
Jag blev glad och överraskad
hade ingen tanke på att han skulle köpa något till mig
Eller jag till honom
Stämningen har inte varit sån
Men som sagt: jag blev glad
Det var en sak som jag samlar på och den var fin
Men hans mail några dagar efter jul var mindre fint
Han klagade på att jag inte köpt något till honom
Att det kändes dumt att han-
När inte jag-

Så skulle han aldrig skriva till någon annan
Det är speciellt och konstigt på ett dåligt sätt att vara ex
Man kan säga vad som helst till varann, det finns inga spärrar
Jag tycker inte om det alls

3 kommentarer:

Caroline sa...

Å vad dumt, var han tvungen att sätta sig själv som avsändare då, kunde det inte bara få ha varit från Yngstan?!

Jag tror man ska låta bli att ge presenter och julklappar så. Och kanske inte ens vara den som ser till att barnet kommer till sin mor/far med present fixad till varesig födelsedag, mors dag eller jul. Det är som bäddat för i en relation likt er att det ska talas om icke jämvikt. Har båda köpt present till respektive före dettas födelsedag "från barnen" så blir det säkert för skeva summor. För honom är du säkert snål nu.

En teckning eller chokladbollar duger fint och kan komma på barnets eget bevåg fram till den dagen då de förmår själva att knata till affären eller huh - beställa på nätet!'

Synd att han skulle förstöra en julklapp som du gillade med sitt mail.

Anonym sa...

Jag vet inte, men ibland tycker jag han verkar ha så dålig insikt i hur han beter sig och vad det får för konsekvenser för dig, men väldigt snar i påpeka dina fel och brister och hur dålig insikt du har.

Fortfarande lycklig sa...

Caroline: du är klok som vanligt! Just så tänker jag med. Man ska inte blanda ihop det som var med det som är. Vi är inte vänner och hänger inte, och då finns det heller ingen anledning att byta juklappar. Vilket jag f ö inte heller gör mig vänner som står mig betydligt närmre än han gör. Detta kändes bara som ytterligare ett tillfälle att platta till mig.

Anonym: Det är precis min uppfattning. Han är väldigt mån om att göra mig uppmärksam på både mina brister och mina misstag. Helt utan att jag bett om hans uppfattning i frågan och på ett väldigt påfluget sätt. Tröttsamt.