16 juni 2012

Helg, eller?

Ledig lördag. Inga krav. What. So. Ever.

Dagen ska bara få komma till oss, i den takt den vill. Det finns inga andra planer än att skriva lite, läsa lite, äta något, dricka något, gå ut lite, älska lite (eller mycket...).

Jag är så uppe i varv efter en intensiv vecka att jag nästan inte kan slappna av och njuta av att vara ledig. Det har varit mycket. Jobb som ska avlutas innan semestern. Skolavslutningar. En massa möten och annat som stört rytmen, för en asperger-personlighet är det inte så bra.

Mitt tempo är snabbt. Men det är också långsamt i omställning. Jag har svårt att kicka igång snabbt när jag har varit ledig. Jag har också svårt att gå från fullt ös till noll. Så lördagslättjan har svårt att landa riktigt. Jag känner mig rastlös och som-om-jag-måste-jobba. Som om jag skulle vilja jobba, till och med. Och det vågar man ju knappt säga högt. Men jag älskar mitt arbete och särskilt de saker jag jobbat med den här veckan. Det spelar inget roll att det är helg, egentligen, jag skulle kunna fortsätta där jag var när jag stängde dropboxen igår. Och det, det är inget annat än ett privilegium.  
   

Inga kommentarer: