22 december 2009

Jul, jul, strålande jul

Jag lever men ändå inte
Känns som att vara sjuk, i dvala
Vandrar runt i mitt hem och utanför och fixar julen
Glädjer mig inte och våndas lite över det
Vill att det ska bli julafton så att det kan vara över sen
Jag gillar nog vardagen bäst

Men det är snö här hos mig också nu
inte så himla mycket men tillräckligt
för att allt ska vara vitt

Mannen ska bo hos mig över jul och det blir nog bra
att slippa flänga runt
men just nu är jag inte in the mood
Att (inte) kyssas på morgonen innan mornet gnuggats ur ögonen
Att (inte) stå och kramas i köket medan Yngstan
slår in sitt barnapyssel till julklappar
Att inte ha sex

Jag är full av inten

8 kommentarer:

Caroline sa...

Det verkar inte som om du alls vill röra eller röras av din man. Tufft nog både för dig och honom. Och jag tror: ohållbart.

Hoppas ni hittar en god jul där någonstans. Kram.

Anonym sa...

Det har varit så här så länge nu.

Jag kan både se och till viss del förstå din bristande sexlust med din make. Men jag undrar lite, hur tänker du i det långa loppet? Att lusten bara ska infinna sig när han säger och gör rätt som får det att stämma för dig? När all stress är över för dig? När du börjar komma i balans med dig själv? Och att allt detta bara helt plötsligt en vacker dag ska komma av sig själv liksom, inte nu men sen, sen, sen, som ett mindre mirakel? Och då är allt som det ska vara igen.

Jag tror inte det. Och jag tror inte du heller tror det.

Men just nu i det jag läser. Så förstår jag inte hur du jobbar på din del i det gemensamma. I ömheten, i kärleken, närheten, den fysiska, det som håller ihop ett par som älskar varandra.

Att han beter sig lite klumpigt åt emellanåt så att du blir avtänd förstår jag. Och du kan inte tvinga dig själv till någonting fysiskt intimt som är stört omöjligt. Men som jag ser det så försöker han göra nåt åt både sig själv och ert gemensamma. Försöker förstå även om han inte gör det, försöker och testar och misslyckas rejält stup i ett och du inväntar och ser bara hans brister och fel. Vilket gör att han förmodligen känner sig väldigt oälskad och slår eller drar sig tillbaks. Ni hamnar bara längre och längre ifrån varandra.

Jag kan bara utgår från vad jag läser av dig men det verkar som om du prioriterar helt andra saker i första hand (arbetet, barnen, din tid med dig själv mm) än att jobba på att hitta tillbaks till lusten tillsammans med din man på ett aktivt och konstruktivt sätt.

Inget fel i det. Ibland måste man ju det. Men om du var kär och kände stark attraktion, skulle du göra samma prioriteringar då? Och om det är det som är förutsättningen, tror du att det finns någonstans som ni kan gå och prata med någon om att hitta det igen? Kanske inte på samma sätt men ändå, bli nykära igen. Hitta ett plan för hur ni ska undvika att hamna i det negativa. Börja gemensamt bygga upp det positiva, det som tänder er och öka det mer och mer. Vill du det överhuvudtaget? Alltså inte bara vilja i tanken utan faktiskt jobba för det? Och om du inte vill det, Vad tänker du göra då? För så här står nog ingen ut i längden. Ni går på övertid redan. Om man inte bara vill vara vänner och föräldrar. Utan erotik.

Fin och snäll jul i brist på het, önskar jag er.

Anonym sa...

Vad jag menar är att det är lätt att se allt bra i den människa som man är kär och förälskad i. Men svårare när man inte känner så.

När du ännu inte lärt känna personen du håller på att bli kär i så bygger din hjärna upp en bild av honom. Om den är positiv så kan du bli kär. Så det handlar inte bara om hur den andre gör eller vad han säger. Det är du som skapar positiva eller negativa känslor om personen beroende på vad du antar om honom.

Om som jag tror, så tror jag inte att man kan bli kär eller ens hoppas på att bli kär i den som man tänker negativt om.

Så det jobbet man göra med sig själv i en relation som tappat gnistan eller dör på andra sätt måste ju vara att sluta upp med dessa negativa tankar om den andre. Och det tror inte jag är omöjligt. Om man vill och arbetar på det.

wettexvärlden sa...

En kram och en förhoppning om en fin jul, trots allt.

Vardagslyx... sa...

Tänkt på dig mycket i jul....hoppas den varit...lugn. Kram från mig!

Annette sa...

Har firat min första nyårsafton själv. Trots ex som velat vara med. Jag har köpt festkjol. lagat mig en god måltid, skjutsat festklädd och vacker dotter till middag och firat i en skön hemmakväll. Med bara mig!
Självvalt. Hellre än att vara i parmiddagar. Min ex, anser att vi fortfarande är ihop. Vi har inte rört varandra på 3 år!! Vi firade jul tillsammans och visst känner jag lust ibland och ibland inte. För mig handlar det om tillit. Och den karln har det bara inte...Jag ska gå en helgweekend i Köpenhamn med Debbie Ford. Shadow effects. det ser jag fram emot...Löser det mesta sägs det.

wettexvärlden sa...

Hoppas du har det bra. Tänker ofta på dig.

Kram!

Caroline sa...

Jag undrar så hur ni har det... Hoppas du har det bra, mår bra, tänker bra, starkt, för dig och om dig.